LINGUINE SOJAKASTMES RÖSTITUD KUMATO TOMATI & ŠAMPINJONIDEGA

Ei ole vist olemas kodu, kus ei armastataks pastaroogasid?!? Kui minu varaseimates makaronimälestustes figureerivad hakkliha ja ketšup, siis Jerome, oma lapsepõlvekodus 2300 kilomeetrit lõuna pool, sõi juba sünnist saadik enda omi parmesani ja oliiviõliga. Federico Fellini ütles ükskord ammu: “Life is a combination of magic and pasta.” Ta rääkis tõtt.


Ühel lumisel isolatsiooni kes-teab-mitmendal päeval leidsime hästivarustatud Rakvere Selverist taevalikult hõrke šokolaadikarva Kumato sordi tomateid ja nii sündis otsus lõunasöögiks maitsemeeled rändama viia.


Alltoodud kogustest piisab kahele näljasele.

VAJA LÄHEB:

250 g Kumato tomateid
200 g šampinjone
4-5 sl ekstra neitsioliiviõli
2 sl heledat sojakastet
näpuotsatäis (suitsutatud) soolahelbeid
musta pipart

200 g linguine pastat

suur kimp värsket karulauku peeneks hakitult
riivitud parmesani


Eelkuumuta ahi 200°C. Pese ja viiluta tomatid-seened ning aseta need kõrgemate servadega ahjuplaadile. Lisa sinna oliiviõli ja sojakaste ning maitsesta näpuotsatäie soolahelveste ja (värskelt jahvatatud) musta pipraga. Sega koostisosad omavahel hästi läbi ja pista plaat 15-20 minutiks ahju keskmisele riiulile. Samal ajal keeda pasta järgides paki juhiseid kuni al dente. Nõruta sõela abil jättes poti põhja umbes poole sentimeetrise kihi keeduvett ning kalla potti tagasi. Lisa linguine‘le ahjust tulnud plaaditäis tomateid ja seeni ning soovi korral veel veidi oliiviõli (ja vajadusel soola / pipart). Sega kergelt ja serveeri kohe ohtra hakitud värske karulaugu ja riivitud parmesaniga.

Bon appétit!