Juuli alguses avas brauseriakna Eesti esimene 100% gluteenivaba e-pood Gluteenivaba toit. Valikust leiab jahusid, helbeid, mannat, pastat, küpsiseid, müslit ja nüüd ka tortilja wrap‘e. Meie peres küll diagnoositud gluteenitalumatust ei ole, aga alati katsetame suure innuga uusi põnevaid tooteid ja tooraineid. Ja kellele ei maitseks tortiljad?!? Läksime seekord quesadilla teed.

Retseptis mainitud kogusest piisab kahele näljasele või kolmele kergemaks kõhutäieks.
Vaja läheb:
1 pakk (6 tk) Old El Paso gluteenivabu tortiljasid
400 g purk konserveeritud musti või punaseid ube
300 g triibulisi peete
200 g küpseid tomateid
120 g riivitud juustu
50 ml vett
1 keskmise suurusega punane sibul
2 küüslaugu küünt
2 sl rapsiõli
2 tl suitsutatud paprika pulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
½ tl tšillihelbeid
peotäis värsket pune
Soovi korral serveerimiseks hapukoort, salsat ja / või guacamole‘t!
Nõruta konservoad sõelal, loputa külma veega ja aseta kõrvale. Kuumuta pannil rapsiõli ning pruunista kergelt eelnevalt hakitud sibul ja küüslauk. Lisa pannile õhukesed kooritud peediviilud ning maitsesta vürtsköömne ja suitsutatud paprikaga. Prae kuni peet hakkab pehmenema, seejärel kalla panni oad ja 50 ml leiget vett. Puista tšillihelbed üle ubade ja sega kõik koostisosad omavahel hästi läbi. Jäta pann tulele kuni peet on küps.

Jaota täidis võrdselt kõigi tortiljade vahel kattes vaid ühe poole. Raputa peale juust ja pune ning voldi kokku. Pühi pann ettevaatlikult majapidamispaberiga puhtaks ning aseta tagasi pliidile. Küpseta igat tortiljat kuumal pannil mõlemalt küljelt poolteist kuni kaks minutit või kuni juust on sulanud. Serveeri kohe.
Bon appétit!
