Kohupiimapannkoogid toortatrajahuga

Mõnel aeglasel pühapäeva hommikul saavad pannkoogid valmis alles lõunaks. Aga põhiline on, et lõpuks ikka saavad! Parem hilja, kui et üldse poleks pannkooke. Täna tegime kohupiima-lusikapannkooke täiesti gluteenivabalt inspireerituna Gluteenivaba toidu e-poes saadaval olevast toortatrajahust. Retsept sobib ideaalselt ka nendele, kes väga suured tatrasõbrad ei ole 😉

Vaja läheb:

200 g maitsestamata kohupiima
80 g mahe toortatrajahu
3 muna
4 sl kefiiri
2 sl pruuni suhkrut
1 sl rapsiõli + veel veidi praadimiseks
1 sl vanilliekstrakti
½ tl kaneeli
¼ tl soola

Serveerimiseks värskeid marju ja tuhksuhkrut (või moosi / vahtrasiirupit / hapukoort).

Klopi munad keskmise suurusega kausis kergelt suhkru ja soolaga lahti. Lisa kohupiim, kefiir, rapsiõli ja vanilliekstrakt. Mõõda kaussi jahu ja kaneel ning vispelda seni kuni kõik koostisosad on omavahel hästi segunenud. Kuumuta pannil väike kogus õli ja tõsta tainas supilusikatäis haaval pannile. Prae koogid mõlemalt küljelt kuldseks ja serveeri kohe.

Bon appétit!