SUITSUNE GAZPACHO PIEL DE SAPO MELONIGA

Kui leiad end kaheksandat korvitäit tomateid korjamas ja mõistus on otsa saanud, mida küll nende kõigiga peale hakata, siis tuleb appi võtta kannmikser! Meie Jerome’ga ei ole väga suured supisõbrad, kuid gazpacho on hoopis teine teema. Selle külma tomatisupi juured on päikeselises Andaluusias, ent ka kodumaises suves küpsenud viljadega saab vägagi söödava partii valmistada. Käsi südamel peame küll tunnistama, et melonit me alltoodud retsepti tarvis ise ei kasvatanud. Aga äkki järgmine suvi kasvatame meloni ka ise!?! 😉

Daamid ja härrad, lubage esitleda — gazpacho Gurmeeaia tvistiga.

Neljale eelroaks või kahele kobedamaks kõhutäieks.

VAJA LÄHEB…

400 g Piel de Sapo melonit
300 g päikeseküpseid tomateid
250 g värsket kurki
100 g paprikat
3 sl neitsioliiviõli
väike kimp vorstirohtu
1 tl soola
1 tl jahvatatud musta pipart
¾ tl suitsutatud paprikat
¼ tl kurkumi

poole sidruni värskelt pressitud mahla

½ punast sibulat

Soovi korral serveerimiseks praetud (või paar tundi sojakastmes marineerinud keedetud) vutimune ning värskeid koriandriseemneid,
kui juhtub käepärast olema.

Eemalda meloni koor ja seemned ning lõika viljaliha tükkideks. Koori ja poolita tomatid ning tükelda kurk. Võta ka paprikast välja seemned ja lõika väiksemaks. Aseta viljad kannmikserisse, lisa sinna oliiviõli, vorstirohi ja teised maitseained ning sidrunimahl. Püreesta koostisosad ühtlaseks massiks ja aseta kann vähemalt paariks tunniks külmkappi (eriti hõrguks maitseelamuseks soovitame supi sinna jätta suisa ööpäevaks). Enne sööma asumist lisa gazpacho‘le pool peeneks hakitud punanast sibulat. Püreesta veelkord põgusalt. Serveeri värskete koriandriseemnete (ja praetud vutimunade või muude meelepäraste lisanditega või üldse ilma lisanditeta!).

Siinkohal ei saa ka mainimata jätta, et eriti hästi sobib selle supi kõrvale värske hapusai!

Julgematel vürtsisõpradel soovitame suitsutatud paprika ja musta pipra asemel kasutada chipotlest tehtud pastat. Ning kui Sinu sügavkülmas on veel vaba ruumi, pane paar kuni mitu portsu gazpacho‘t talveks tallele.

Buen apetito!