Gluteenivaba brownie tikrite & musta seesamiga

Ilmade jahenemise, pimenevate õhtute ja sügisvihmade saabumisega kipub paratamatult väike nukrus hinge pugema. Kas Sina tead, mis selle vastu aitab? Šokolaad! Eriti tõhusa nukruse antidoodi saab, kui šokolaadile lisada või, suhkur, muna, gluteenivaba jahu (mis tuleb meie majja ei kuskilt mujalt kui Gluteenivaba toidu e-poest!), marjad, seesamiseemned… Vaata allpool on detailsemalt 😉 Ka šokohooliku mitte šokolaadiarmastajast abikaasat ei jäta see hõrgutis külmaks, seega parem ikka juba kohe kaks plaaditäit küpsetada.

Vaja läheb:

300 g värskeid või külmutatud tikreid
150 g tumedat šokolaadi (vähemalt 50% kakaosisaldusega)
130 g pruuni suhkrut
130 g võid
50 g Dr. Schär Mix It Universal gluteenivaba jahu
2 muna
3 sl musti seesamiseemneid
1 sl rapisõli
näpuotsatäis soola

Vahusta munad suhkru, soola ja jahuga keskmise suurusega kausis. Sulata šokolaad koos võiga vesihaudes (asetades tükeldatud šokolaadi ja või klaasist või keraamilisse kaussi ning pannes selle madalal tulel keeva veega poti peale nii, et kausi põhi veega kokku ei puutu). Kalla sulatatud šokolaadi-või segu vahustatud munadele samal ajal vispeldades. Seejärel, kasutades spaatlit, sega tainasse tikrid ja seesamiseemned. Eelkuumuta ahi 180ºC ning õlita väiksem koogi- või ahjuvorm (mõõdus 18 x 24 cm; mida suurem vorm, seda vähem aega kulub küpsemisele!). Vala tainas vormi ja aseta see ahju keskmisele riiulile 25-30 minutiks. Lase toatemperatuuril jahtuda enne serveerimist.