Kargelt tuulised novembriilmad viivad mõtted paratamatult talvele, pühadele, soojendavatele vürtsidele ja sellele, mida vahvat nende vürtsidega teha võiks.
Koostöös Santa Mariaga sündis mõni päev tagasi Gurmeeaia tillukeses köögis talvine mandariinijook, milles tsitruse värskus seguneb mänglevalt särtsaka kardemoni ja aromaatse nelgiga.


Vaja läheb:
5 suuremat mandariini
2 tl kuusevõrse- või kadakasiirupit
1 tl Santa Maria nelgipungasid
¼ tl Santa Maria jahvatatud kardemoni
kumkvaadiviile kaunistamiseks
Soovi korral apelsinilikööri või vürtsirummi.


Pressi mandariinidest välja mahl ja kalla väikesesse potti. Lisa sinna nelgipungad ja jahvatatud kardemon. Sega ning lase korraks keema. Jaga saadud jook kahe klaasi vahel ning lisa mõlemasse üks teelusikatäis kuusevõrse- või kadakasiirupit. Sega hoolega ja kaunista kumkvaadiviilude ning kardemoniga.
Naudi kuumalt!
