Kas vastlaliugu lasid? Lumepuuduse all ei kannata tänasel päeval vist küll mitte keegi mitte üheski Eestimaa servas. Kas kukleid ka sõid? Mõnel meretagusel maal süüakse vastlapäeval vastlakuklite asemel aga hoopis pannkooke. Ma olen eelmise nädala jooksul saanud töö tarbeks virnade kaupa pannkooke küpsetada ja niiviisi avastasime enda jaoks uued lemmikud – soolased spinatipannkoogid. Viimased tegin oma suure iidoli Donna Hay retsepti järgi, mida natuke kohandasin. Polnudki kunagi varem selle peale tulnud, et pannkoogitaina saab täiesti ilma vaevata kannmikseris kokku klopsida. Elad ja õpid! Täidiseks leidsin külmikust toorjuustu ja paar tomatit. Küpsetusproduktide kappi oli vanast ajast jäänud peotäis mandlilaaste, mille ahju abil kuldselt krõbedaks röstisin. Peale läks veel oliiviõli, tilgake sidrunimahla ja must pipar ning pean tunnistama, et valmis üks õige kobe kõhutäis.

Alltoodud tainakogusest valmivad koogid neljale.
Vaja läheb:
150 g nisujahu
3 muna
400 ml piima
60 g spinatilehti
rapsiõli
soola & pipart
Täidiseks vali endale meelepärased lisandid.
Pane munad, piim, jahu ja spinat kannmikserisse. Lisa sinna paar supilusikatäit rapsiõli, maitsesta soola ja pipraga ning mikserda tainas ühtlaseks. Kuumuta suurel pannil väike kogus õli. Kalla pannile kulbitäis tainast ja sujuva käeliigutusega keera panni ettevaatlikult nii, et tainas valguks üle tasapinna õhukeseks rattaks. Küpseta keskmisel kuumusel mõlemalt poolt minut kuni kaks. Serveeri soojalt või külmalt oma lemmik täidisega. Õhukindlas karbis säilivad koogid külmkapis mitu päeva.
