Veidi teistmoodi lõhetakod

Sel peatselt lõppeval märtsikuu nädalal on saanud lausa kahte suurejoonelist sündmust tähistada – eile algas kevad (aknast välja ei tasu piiluda, ilmataat ei ole veel kevadelainel) JA meie (Eesti)maale kolimisest sai 18. kuupäeval tervelt üks aasta! Uskumatu, aga nii on. Sellist tunnet päriselt küll ei ole, et linnaelust on juba 12 kuud eemal oldud, samas oleks nagu nii mõndagi toimunud ka selle üürikese aasta jooksul. See tähendab, nii palju, kui koroonaajastul toimuda saab. Kohe kuidagi ei lasta unustada, et alles hiljuti oli ju veel ka pandeemia aastapäev. Maailm on kohati päris veidraks paigaks muutunud, aga üks on kindel – me ei tahaks praegu olla mitte kusagil mujal kui siin oma kodus maal.

Köögis aga jätkame endiselt mööda ilma rändamist. Seekord käisime tiiru Mehhikos, võtsime sealt kaasa hunniku maisitortiljasid ja suundusime siis Aasiasse täidise jaoks inspiratisooni otsima. Nii valmisid veidi teistmoodi täiesti keelt alla viivad lõhetakod 😛

Kahele kobedamaks kõhutäieks või neljale snäkiks.

Vaja läheb:

6-8 tk krõbedat takotaskut või 12 cm Ø maisitortiljasid

300 g lõhefileed
1 laim

200 g värsket punast peakapsast
3 sl riisiäädikat
2 sl oliiviõli
2 sl sojakastet
1 sl seesamiõli röstitud seemnetest
1 sl vahtrasiirupit
musti seesamiseemneid (või röstitud purustatud maapähkleid)

soola

Serveerimiseks tšillimajoneesi, avokaadolõike, marineeritud ingverit ja teravamate elamuste fännidele hakitud värsket tšillit.


Eelkuumuta ahi 200 °C. Maitsesta ahjuplaadile asetatud lõhefilee soolaga, laota sellele laimiviilud ja pista plaat ahju ülemisele riiulile 15-20 minutiks.
Salatikastme valmistamiseks sega kokku riisiäädikas, oliivi- ja seesamiõli, sojakaste, vahtrasiirup ning näpuotsatäis soola. Haki või riivi punane peakapsas võimalikult peeneks, tõsta ribad keskmise suurusega kaussi ja kalla salatikastmega üle. Raputa peale mustad seesamiseemned, sega hästi läbi ja jäta umbes pooleks tunniks marineerima aegajalt liigutades. Võta lõhe ahjust ja lase kalal toatemperatuuril veidi aega jahtuda. Seejärel rebi lõhe tükkideks, vajadusel eemalda luud. Soojenda takotaskud või maisitortiljad vastavalt pakendi juhistele. Serveeri kohe viies lauale juba täidetud takod või kõik koostisosad eraldi, et igaüks saaks ise omale meelepärase ampsu komplekteerida.


Buen provecho!


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s