Virsiku & Earl Grey mahlapulgad

Troopiline kuumalaine on selleks korraks seljatatud ja üle elatud. Asendamatuks abiliseks 34kraadise ilmaga on kahtlemata hiiglaslik kannutäis jääteed. Kui üldiselt sümpatiseerivad mulle ebatraditsioonilised maitsekooslused, siis jäätee peab olema klassikaline virsiku- või sidrunimekiga. Jääteest ja kausitäiest üleküpsenud virsikutest inspireerituna valmisid Gurmeeaia tillukeses köögis jaanipäeva eel ka kuldkollased mahlapulgad. Suvesooja jätkudes tasub neid kosutavaid maiuspalasid sügavkülmikusse kohe mitu partiid valmis vorpida! 😛


Vaja läheb:

u 400 g küpseid virsikuid
150 ml kanget Earl Grey teed
100 ml vahtra-, agaavi- või lihtsat suhkrusiirupit
½ sidruni värskelt pressitud mahl

4 ühekordset joogitopsi (150-200 ml)
4 ühekordset puukahvlit või -lusikat

Valmista kange Earl Grey tee lisades 1 tl teepuru 150 ml kuumale veele ja lastes sel 15-20 minutut tõmmata. Koori virsikud ja eemalda neilt kivid. Seejärel viska viljad kannmikserisse ning lisa sinna siirup, poole sidruni mahl ja jahtunud Earl Grey tee. Blenderda kõik koostisosad ühtlaseks massiks ja jaga saadud püree võrdselt nelja joogitopsi vahel jättes vähemalt paar sentimeetrit äärest tühjaks. Aseta topsid sügavkülma ning umbes poole tunni möödudes pista iga topsi keskele puukahvel või -lusikas. Jäta mahlapulgad külmuma üle öö.

Nipp! Topsi saab jääs mahlapulgalt hõlpsasti eemaldada kastes selle hetkeks poolenisti kuuma vette.