Gurmeeaia grillihooaeg sai sel aastal avatud Santa Maria väljakutsel kasutamaks ära varasemate toidukordade ülejääke. See väike leftover magic sündis küll juba maikuus, aga ega me juuni lõpus veel grillitarbeid kokku pakkimas ole. Retsept on sedakorda rohkem ideetasandil ja inspiratsiooniks, kuidas anda jääkidele uus elu. Hoiatan vaid, et Cayenne’i pipra ja jalapeñoviiludega ei maksa liiga heldeks minna 😀

Quesadilla ehk “väike juustune asi” on pärit Mehhikost ja asteegid nautisid seda krõbedat suutäit juba 16. sajandil. Quesadilla’de valmistamine on imelihtne nii köögis pannil kui ka aias grillil, ent söegrilli kasutades tuleks oodata kuni kuumus on madalama poole hakanud langema, vastasel juhul söestuvad ka nisutortiljad minuti jooksul.

Vaja läheb:
Santa Maria täisterajahuga nisutortiljasid
järelejäänud ahjujuurvilju (või muid köögivilju)
riivitud Cheddar juustu
Santa Maria rohelisi jalapeñoviile
suitsutatud paprikat
jahvatatud vürtsköömneid
jahvatatud Cayenne’i pipart
Serveerimiseks tomatisalsat ja soovi korral hapukoort.
Lisa eelnevast söögikorrast järele jäänud lihtsasti maitsestatud ahjujuurviljadele särtsu näpuotsatäie Cayenne’i pipra, vürtsköömne ja suitsutatud paprikaga ning sega kõik omavahel hästi läbi. Valmista quesadilla’d grillil ükshaaval. Aseta grillile kaks nisutortiljat. Raputa ühele peotäis riivjuustu ning seejärel laota peale õhuke kiht ahjujuurvilju, mõned jalapeñoviilud ja viimaks veel veidi juustu. Kata kuhil teise tortiljaga ja suru õrnalt grillispaatliga kokku kuni juust on sulanud. Võimaluse korral tõsta juba valmis quesadilla’d grilli ülemisele restile sooja. Kui soovitud kogus on tehtud, lõika iga quesadilla’d neljaks ja serveeri kohe.
