Kuigi õues huilgavad täna tormituuled ja taevas on pilvedest paks, pole suvi veel läbi! 🙂 Pooled põõsad on alles marjade all lookas ja ootavad, et keegi agar korilane nad tühjaks nopiks. Mustsõstardest on selleks korraks küll plats puhtaks tehtud. Veel viimased rändasid paar päeva tagasi jääkappi nii tervete marjadena kui toormoosi kujul. Toormoosi meeldib meile otse loomulikult pannkookidele määrida, aga vahel ka klaasitäie kefiiri sisse segada või näiteks tšiiapudingu peale kuhjata.
Tänane retsept on ideaalne kergeks vahepalaks või hommikueineks, ent sobib samuti suurepäraselt serveerimiseks tervisliku suvise magustoiduna!

Vaja läheb:
4 sl tšiiaseemneid
2 sl purustatud kakaouba
200 ml lehmapiima (või taimset alternatiivi)
1 tl matcha pulbrit
näpuotsatäis soola
200 g mustsõstraid (värskeid või külmutatud)
2 sl kakaopulbrit
2 sl vahtrasiirupit
helde peotäis värskeid piparmündilehti
Soovi korral peale raputamiseks veel veidi purustatud kakaoube või toorkakaopulbrit.
Mõõda keskmise suurusega säilituskarpi või purki tšiiaseemned, purustatud kakaooad, matcha pulber ja näpuotsatäis soola. Kalla peale piim ja sega kõik koostisosad omavahel hästi läbi nii, et ei jääks tšiiaseemnetest klompe. Sulge anum õhukindlalt ja aseta vähemalt neljaks tunniks külmkappi.
Püreesta mustsõstrad ja münt saumikseri või minilõikuri abil ning sega sinna hulka kakaopulber ja vahtrasiirup. Jäta samuti külmikusse seisma seniks kuni tšiiapuding on tahenenud.
Jaga esmalt tšiiapuding ja seejärel toormoos kahte klaasi, tassi või kausikesse ning lase kohe hea maitsta või kata toidukile / -mähikuga ning pane külmkappi tagasi pärastiseks nautimiseks (säilib vähemalt kaks päeva).