SÜGISENE SALATIIDEE

Nonii, homme on oktoober! September möödus kui silmapilk ja kaugel need jõuludki enam on. Loodan, et uuel kuul on rohkem hingamisruumi ja aega lihtsalt olesklemiseks. Aju töötab pidevalt teemaga, kuidas leida kasutust lõputuna näivatele sügisviljadele. Eksperimenteerimine toimub Gurmeeaia koduses köögis kui mitte iga päev, siis üle päeva kindlasti. Vahel sünnib neist katsetustest midagi eriskummaliselt imelist. Teinekord jälle paned enda meelest mitu head asja kokku, ent tulemus on küll kummaline, aga mitte just eriline ega imeline. Täna valmis lõunaks salat, mida ei ole siin majas varem söödud. Ja kuigi meile mõlemale maitses väga (samas, meile meeldivadki igasugused imelikud asjad), siis pead ei anna, et Sulle ka meeldiks. Aga proovida ju võib! Ehk leiad inspiratsiooni või äkki tekib Sul hoopis mingi uus salatimõte neid ridu lugedes. Koguseid me ei mõõtnud, seega improviseeri!

Salatisse rändasid:

ahjus küpsetatud soola ja pipraga maitsestatud lillad porgandid ja
triibuline peet
vähese õliga krõbedaks röstitud lehtkapsas
pakendi juhiste järgi keedetud pärlkuskuss
Kreeka pähklid
õunatükid
astelpajumarjad

Kaste:

oliiviõli + vahtrasiirup + punase veini äädikas + Dijon sinep