KÕRVITSA-LEHTKAPSA FRITTATA SUITSUPEEKONIGA

Ahjus valmistatavad munatoidud on ühed tõeliselt tänuväärsed road, milles saab ära kasutada kõiksugu külmkappi seisma jäänud lõppusid alustades juustu- või singipakipõhjadest ja lõpetades veidi närtsinud-nördinud olemisega juurviljade ning ürtide ja roheliste köögiviljadega. Samuti võib mängu panna kastmete või erinevate marineeritud produktide jääke. Meie frittata‘sse (ehk ahjuomletti) rändas sel korral nii oma aia saadusi kui ka säilivustähtajale veidi liiga lähedale jõudnud (loe: säilivustähtaja ületanud) juust ja koor. Raisku ei lähe selles majas midagi! 😉

Vaja läheb:

100 g lehtkapsast
100 g pancetta‘t ehk suitsupeekonikuubikuid
1 sibul
6 muna
soola & pipart
½ tl jahvatatud (või värskelt riivitud) muskaatpähklit
150 g köögikoort
4 sl gluteenivaba täistera kaerajahu
(või täistera speltajahu, kui gluteen ei hirmuta)
600 g röstitud kõrvitsa püreed
100 g riivitud Gouda juustu
1 sl võid


Pese ja kuivata lehtkapsas, eemalda rootsud ning rebi lehed tükkideks. Prae peekonikuubikuid koos eelnevalt peeneks hakitud sibulaga 3-4 minutit. Seejärel viska pannile rebitud kapsas, sega ja prae veel mõni minut kuni sibul on küps. Eelkuumuta ahi 200ºC. Kasutades visplit klopi suures kausis lahti munad. Lisa sinna maitse järgi soola ja pipart, jahvatatud muskaatpähkel, köögikoor ning jahu. Vispelda kõik komponendid omavahel hästi läbi. Lõpuks sega hulka kõrvitsapüree, riivjuust ja pannilt tulnud peekon-sibul-lehtkapsas. Võita 24-26 cm Ø ahju- või koogivorm ning kalla munasegu vormi. Küpseta ahju keskosas 35-40 minutit või kuni frittata keskmesse torgatud hambatikk puhtaks jääb.
Serveeri soojalt või jahtunult värske rohelise salatiga.

Buon appetito!