KÕRVITSA-ŠOKOLAADI KOHUPIIMAHÕRGUTIS

Oktoober võib ju olla ametlikult kõrvitsakuuks tituleeritud, aga kes ütleb, et november ei võiks samuti kõrvitsakuu olla?!? 😉 Me pole küll kokku lugenud, mitu kõrvitsat täpsemalt alles on, aga kuuris asetsev vana söögilaud on nende all endiselt lookas. Sel aastal kasvatatud sortide viljade iseärasuste ja maitseomaduste kohta teeme hoolega märkmeid, et järgmisel aastal oleks lihtsam otsustada, mida ja kui palju maha panna. Meie uus lemmik on Muscade de Provence, mis on mahlase, pehme sügavoranži viljalihaga ning mille koorimine-lõikamine ei nõua liigselt musklit. Maitselt on ta magus ja mitte liiga intensiivne. Tänase kõrvitsamagustoidu retsepti tarvis vaja minevat püreed aga soovitame valmistada tihkema ja kuivema konsistentsiga viljast. Soovitusi selleks leiad SIIT.


Vaja läheb:

4 Digestive täisteraküpsist
250 g maitsestamata kohupiimakreemi
150 g röstitud kõrvitsa püreed
2 sl köögi- või kohvikoort
1 sl vaniljeekstrakti
2 sl pruuni või kookospalmisuhkrut
3 sl kakaopulbrit (+ veidi veel kaunistamiseks)
1 tl kõrvitsapiruka vürtsisegu
40 g peeneks hakitud tumedat šokolaadi
(vähemalt 70% kakaosisaldusega)

Murenda küpsised nelja väiksemasse meelepärasesse klaasi. Sega keskmise suurusega kausis kokku kohupiimakreem, kõrvitsapüree, koor, vaniljeekstrakt ja suhkur. Sõelu kaussi kakaopulber ja vürtsid ning sega kõik koostisosad omavahel hästi läbi. Viimaks lisa hõrgutisele šokolaad ning suru tükid spaatli või lusikaga segusse. Siirda kreemjas mass pritskotti ning jaga see võrdselt nelja klaasi vahel. Kata magustoidud toidukile või -mähikuga ja jäta vähemalt paariks tunniks külmkappi. Enne serveerimist puista klaasid sõela abil kakaopulbriga üle ning soovi korral lisa ka muid kaunistusi.