1.5 kg toorest kõrvitsast võiks valmida umbes 1.2 kg püreed.
Vaja läheb:
tükeldatud kõrvitsa viljaliha *
(koor ja sisu koos seemnetega eemaldatud)
rapsiõli
näpuotsatäis soola

Eelkuumuta ahi 190ºC. Aseta kõrvitsatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda vähese õliga ning raputa näpuotsatäie soolaga üle. Aseta plaat 40-50 minutiks ahju. Kui kõrvits on pehme, võta plaat ahjust ja jäta veidikeseks jahtuma. Seejärel siirda tükid suurde kaussi ja püreesta saumikseriga (või pudrunuia või kartulipressiga). Püree säilib külmkapis suletud anumas mitu päeva ja on ideaalne portsjonite kaupa sügavkülmutamiseks!
* Gurmeeaia katsetused on andnud tulemuse, et parimad kõrvitsasordid püree valmistamiseks on need, mille viljaliha ei ole liigselt mahlane / vesine. Nt muskaatkõrvitsast ja Hokkaido’st on mõlemast mõnusa kreemja püree saanud.
2 Comments
Kommenteerimine on suletud.